Back to top

Brot de coronavirus a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

La Xarxa Tecla ha desinfectat la planta i està realitzant un estudi entre els treballadors, els pacients ingressats i els donats d'alta des de l'inici del brot

L'Hospital Santa Tecla de Tarragona va notificar el dimarts 8 de setembre l'aparició de diversos casos positius de coronavirus entre el personal sanitari de la tercera planta hospitalària del centre. El nombre de casos confirmats fins al moment són de vuit sanitaris i d'un pacient. El 2 de setembre un professional va iniciar la simptomatologia compatible, se li va fer la PCR i es va confirmar el diagnòstic.

Arran d'aquest resultat es van analitzar els contactes estrets, fent PCR a un d'ells, que també va resultar positiu. A partir d'aquests dos casos es va fer un cribratge a tots els treballadors de la planta, confirmant-se 6 professionals més positius.

També es va realitzar un cribratge entre tots els pacients ingressats a la tercera planta i es va detectar un pacient asimptomàtic amb una PCR positiva.

Mesures preses a l'Hospital

El centre mèdic ha desinfectat la planta i continua l'activitat. La Xarxa Sanitària Santa Tecla està realitzant l'estudi entre els treballadors, els pacients ingressats i els donats d'alta des de l'inici del brot

El dia 10 de setembre s'ha començat a recollir mostres per fer PCR a tots els pacients donats d'alta en els catorze dies anteriors de la detecció del primer cas.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades