Back to top

Caiguda total de les vendes en el món vinícola

Entre un 70 i un 80% dels cellers del territori han patit una paràl•lisi total de les seves vendes.
Vinya

El sector vinícola també s'està ressentint a causa de la crisi del coronavirus. La vinya es troba en una època de certa tranquil·litat pel que fa a la feina al camp tot i que el sector està patint greument les conseqüències d'aquesta situació.

Vendes totalment paralitzades

 Ara, moment de fer contactes i proveir els mercats, els cellers tenen la majoria de les seves vendes totalment paralitzades. De fet, el 85% dels cellers de la DO Montsant, la majoria d'ells petits cellers de caràcter familiar, han tingut una caiguda total de les vendes. El mateix passa amb la DOQ Priorat que l'excepcionalitat els ha afectat un 65% de tota la seva activitat econòmica.

Vins del territori

Crida a consumir productes de proximitat

Per fer front a aquesta davallada de les vendes, els consells reguladors han començat a fer reunions i impulsar accions de cara al futur proper. Tenen clar que han d'anar tots a una i remarquen la necessitat de consumir, en el dia de demà, productes de proximitat, ajudant així a reactivar l'economia local.

'Trobem a faltar les polítiques comunitàries'

El sector vinícola reconeix que ha rebut poques ajudes per part de l'administració ja que no es tracta d'un aliment de primera necessitat. El president de la DOQ Priorat, en Sal·lustià Álvarez, esmenta que troben a faltar més polítiques comunitàries ja que tal com expressen, 'cada territori és diferent'.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades