Back to top

Cal motivar el consum de proximitat per reactivar l'economia local

El regidor d'Empresa i Ocupació a l'AJuntament de Reus, Carles Prats, aposta per promocionar el comerç de proximitat i no reduir l'activitat de l'Ajuntament. Aquestes són les línies de treball per motivar la reactivació econòmica.
comerç de proximitat per reactivar l'economia

És complicat saber les claus per encarar la reactivació econòmica a mesura que vagi remetent la pandèmia, tal com reconeix el regidor d'Empresa i Ocupació a l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, però sense eludir responsabilitats, Prats apunta les línies bàsiques en les que està treballant l'equip de govern i que haurien de minimitzar els efectes econòmics catastròfics derivats de la paral·lització laboral pel coronavirus.

Dues línies de treball per reactivar l'economia 

D'una banda, Prats ha insistit en la necessitat que els ciutadans agafin consciència que per sortir de la crisi econòmica cal cooperar entre tots, i en aquest sentit, ha assegurat que estan treballant en la promoció dels productes i serveis de proximitat, els que es generen i comercialitzen a la pròpia ciutat.

D'altra banda, a nivell d'Ajuntament, assegura que malgrat les despeses extres que ha hagut de fer el Govern local per fer front a les necessitats sanitàries derivades de la pandèmia, la institució s'ha fixat continuar amb les activitats prèvies a l'arribada del virus i no reduir despesa en allò que pugui suposar un impuls en el desenvolupament dels motors econòmics.

Aposta per potenciar el comerç de proximitat i no reduir l'activitat del consistori

Mesures ja activades

Pel que fa a les decisions que ja es van prendre de forma immediata per frenar el primer xoc econòmic, hi figuren l'ajornament d'impostos i moratòries, i la creació de taules de reactivació econòmica que s'han dividit per sectors: comerç, hosteleria i restauració, turisme, i empreses.

També s'està treballant en l'ampliació de la formació a través de Mas Carandell, en una forta aposta per la digitalització.

Entrevista completa

canalreus a telegram

Notícies relacionades