Back to top

Calamars a la Brutesca | Cambrils al plat

El producte protagonista del plat d’avui és el calamar, un ingredient molt utilitzat a la nostra cuina i que ocupa un lloc destacat al calendari gastronòmic cambrilenc, amb les jornades que s’organitzen anualment i que permeten degustar-lo amb multitud d'elaboracions.
Escola

EL RESTAURANT: Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

La Cristina Beiret és alumne de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Enguany ha finalitzat la seva formació al centre i surt amb moltes ganes de continuar aprenent dels millors.

Ha cursat el grau mitjà de cuina i sala, on ha coincidit amb el Ricard Martínez, que és professor de cuina de l’Escola. Avui tots dos ens prepararan un dels plats que es cuinen al restaurant del centre. No us el perdeu!

LA RECEPTA: CALAMARS A LA BRUTESCA

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • Alls                                           
  • Tomàquet triturat                       
  • 4 calamars                    
  • 250 ml conyac i whisky
  • Llorer                                         
  • Bitxo                                           
  • Farigola
  • Romaní                                     
  • Julivert                                   
  • Oli d’oliva                                
  • 1 Nyora                                      
  • Pa torrat
  • 100 g d’arròs                                       
  • Sal
  • Pebre
  • Cibulet (decoració)
  • Cerfull (decoració)

ELABORACIÓ:

  • Talleu la ceba a la juliana fina i poseu-la en una paella amb oli.
  • Afegiu-hi els alls tallats a la brunoise.
  • Afegiu els calamars, el tomàquet, el bitxo, i el llorer.
  • Una vegada sofregits tots els ingredients, afegiu la farigola, el romaní i poseu el conyac i el whisky meitat i meitat, i deixeu coure tot a foc lent.
  • En una olla a banda poseu l’arròs a bullir i quan estigui fet, saltegeu-lo en una paella amb una mica d’all.
  • Tritureu el pa torrat, amb una mica de julivert, la polpa de la nyora, i una mica d’aigua. Afegiu la salsa a la cassola amb els calamars i la resta d’ingredients per acabar-ho de lligar i deixar reduir.

Presentació del Plat:

  • Poseu l’arròs a la base del plat, col·loqueu a sobre els calamars amb la salseta i acabeu el plat amb una mica de cerfull i cibulet picat.

 

concursmiro

 

Paraules clau:

Notícies relacionades