Back to top

Calatayud: "L'heterogeneïtat pot salvar el Baix Camp"

El president del Consell Comarcal considera que la riquesa d'oferta turística del Baix Camp pot ser un factor per garantir la supervivència de determinats sectors econòmics.
Turisme

Després d'una setmana de fase 1, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, assegura que la responsabilitat és la màxima que cal mantenir.

Li preocupen "les imatges d'algunes terrasses" dels darrers dies, però considera que la gent és prou madura per entendre la situació en la qual ens trobem. 

Calatayud confirma que hi ha hagut moviment aquest cap de setmana per anar a les segones residències. Un fet que es pot fer des de dilluns, quan el territori va entrar en fase 1, però que fins ara no ha estat notable. 

El Baix Camp i el futur del turisme

La comarca és una de les més heterogènies del país. Al Baix Camp hi ha platja, el cos central de la Costa Daurada, i també muntanya, amb Prades com a referent. A aquesta riquesa paisatgística cal sumar-hi un ric patrimoni natural i cultural i també una gastronomia excel·lent. Per això, Calatayud és optimista davant com pot afrontar la comarca el futur del turisme. 

El president del Consell Comarcal creu que el fet de poder atraure turisme de proximitat i de no dependre exclusivament d'un tipus de client pot garantir la supervivència de determinats sectors econòmics vinculats al turisme. Ara bé, assegura també que li preocupa la crisi que s'està gestant i que ja té efectes en moltes empreses i famílies. 

I és que s'està plantejant que aquest 2020, amb els grans viatges completament oblidats al fons d'un calaix, el turisme de proximitat serà clau. Tenint en compte la proximitat a d'altres zones eminentment turístiques com el Priorat i també Tarragona i el Delta de l'Ebre, la gran oferta turística i d'allotjaments de la comarca podrien suposar un punt a favor per pal·liar els efectes d'una crisi econòmica que s'albira espectacular. 

Entrevista completa

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades