Back to top

Cambrils aprova definitivament els pressupostos del 2018

L'oposició s'ha queixat de la manca de debat dels comptes, els quals han qualificat de "continuistes". Tant sols s'han aprovat les al·legacions de l'equip de govern mentre que les del Nou Moviment Ciutadà s'han rebutjat per ser, segons el govern municipal, propostes poc realistes i no quantificables.
Ple extraordinàri de l'Ajuntament de Caambril per l'aprovació definitiva dels pressupostos 2018

L'equip de govern del consistori cambrilenc ha aprovat definitivament els tercers pressupostos del mandat. Els grups de l'oposició han reiterat els arguments de la seva negativa als comptes en una sessió plenària extraordinària. no exempta de polèmica. L'Assemblea de Cambrils ha criticat que ERC no hagi agafat la batuta del govern i, en aquesta línia, el seu portaveu, Iván Sanz, ha encoratjat als membres del govern que els propers "pressupostos tinguin una marca més progressista".

Des de Ciutadans han reiterat que es tracten d'uns comptes "irreals" i gens "definitius" perquè no contemplen les inversions. De fet, Imanol Rico ha asseverat que "és un pressupost fantasma, creat per donar una imatge a la ciutadania, vendre un producte a la premsa i intentar fer creure als treballadors que tenen recursos per als seus departaments".

Pel que fa al partit d'Oliver Klein, l'únic grup que ha presentat al·legacions als pressupostos, ha insistit que "són uns números amb pocs canvis i grans repeticions, la qual cosa fa pensar que les al·legacions presentades per aquest grup municipal en edicions anteriors són vàlides ". Tots els partits de l'oposició han coincidit en que els comptes són "continuistes".

Les possibles modificacions de crèdit per finançar les inversions no previstes, tirar endavant la Relació de Llocs de Treball o bé la reducció de l'endeutament han estat motiu de discussió, en ple en el qual l'oposició en bloc ha lamentat que no s'hagi debatut ni respost cap de les seves demandes. El portaveu del Partit Popular, David Chatelain, ha estat el més contundent. "Han adoptat la forma més covarda possible, estan aprovant un pressupost i no s'han dignat ni tant sols a escoltar el que s'ha dit des d'aquesta oposició. Això és indignant", ha reblat.

Per la seva part, l'alcaldessa Camí Mendoza, ha reiterat que la prioritat de l'equip de govern són les persones. La batllessa ha recordat que "hem incrementat en l'àrea de la persona gairebé dos milions d'euros, una quantitat significativa que no ha sortit del no res". I en aquesta línia, ha remarcat que "hem intentat sanejar les arques municipals de la millor manera i, això repercuteix a les persones del municipi".

Amb aquesta resposta a les critiques dels grups de la oposició, la batllessa ha tancat el torn de paraula i ha procedit a la votació de l'únic punt del dia. Els pressupostos, xifrats en gairebé 44 milions d'euros, representen un increment general del 3% respecte els de l'any 2017.