Back to top

Cambrils commemora, un any més, el Setge de 1640

A Cambrils han tornat a celebrar un any més la commemoració del setge de 1640. En l'acte hi han participat el seguici festiu del municipi i enguany la Consellera de Justícia, Ester Capella ha estat la convidada d'honor. Tot plegat serveix per recordar un dels episodis més tràgics de la història de Cambrils que va succeir durant la Guerra dels Segadors.
Cambrils commemora, un any més, el Setge de 1640

El 12 de desembre de 1640 els avantpassats cambrilencs van donar la vida per defensar el seu municipi de les forces de Felip IV en un setge que va durar 5 dies. Sens dubte aquest és un dels fets més destacats de la història de Cambrils, una pàgina brillant i gloriosa però també tràgica i dolorosa. Actualment el municipi commemora aquests fets amb parlaments i una ofrena floral on diferents personalitats del món de la cultura, la història o la política hi són convidades.

Enguany Ester Capella, Consellera de Justícia ha estat l'escollida per celebrar aquest dia amb els cambrilencs i cambrilenques. L'acte ha començat a la plaça de Santa Maria on el seguici festiu ha recorregut els carrers de la ciutat juntament amb autoritats. Un cop a la plaça del Setge han començat els parlaments. Els fets de 1640 han marcat la història i la tradició de Cambrils. Un clar exemple són els Gegants del Setge, uns elements festius inspirats en els protagonistes d'aquell tràgic episodi.

El municipi celebra cada any, el cap de setmana posterior a la Festa de la Immaculada, la commemoració del Setge de 1640, una tradició que duen a terme des de fa més de 3 dècades.

Notícies relacionades