Back to top

Cambrils commemora el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama

Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama amb l'objectiu de crear consciència i promoure l’autoexploració, l’accés a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius.

Des d’aquest matí es pot veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament, que estarà penjat durant tota la setmana per sumar-se a la lluita contra el tumor més freqüent en les dones occidentals.

L’objectiu és sensibilitzar a la població sobre l’impacte que té aquesta malaltia en la societat i sobre la importància de la investigació i el diagnòstic precoç, ja que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida.

L’autoexploració salva vides

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama representa el 16% de tots els càncers en pacients femenines i des de fa anys ha anat en creixement pel que fa a estadístiques.

Afortunadament aquest tipus de càncer es pot detectar molt abans que aparegui cap símptoma gràcies a proves com les mamografies o les autoexploracions. Per aquest motiu, és important realitzar-se autoexploracions dels pits una vegada al mes, per detectar un possible volum o alguna decoloració o enrogiment estrany. També és important acudir als serveis mèdics per portar els controls periòdics oportuns.

Taxa de supervivència de més del 90%

Més del 90% de les persones que han passat un càncer de mama continuen vives cinc anys després d’haver estat diagnosticades.

El departament de Salut Pública municipal col·labora amb campanyes de sensibilització amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Catalunya, que disposa duna sèrie de serveis i programes per a latenció integral de les persones amb càncer de mama.

Campanya «Treu pit per elles»

Enguany la celebració ve marcada per la Covid-19 i volen potenciar les xarxes socials com a escenari per mostrar el suport social a totes aquestes persones afectades amb un simple gest: una foto, amb la mà al pit i el hashtag #sacapecho.


kia

Paraules clau:

Notícies relacionades