Back to top

Cambrils demana una comissió informativa sobre el 17-A

Aquest dimarts s'ha donat per iniciat el judici del 17-A a l'Audiència Nacional, que comptarà amb nombrosos testimonis. A Cambrils, l'Ajuntament s'ha personat com acusació particular.

L'Audiència Nacional ha estat el focus de totes les mirades mediàtiques aquest dimarts 10 de novembre. Ha estat la data escollida per donar per iniciat el judici del 17-A, tres anys després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Al banc dels acusats s'hi han assegut els tres detinguts investigats per formar part de la cèl•lula gihadista que va preparar i perpretar els atacs.

Un judici que s'augura llarg i que ha començat amb les declaracions dels acusats, tot i la inicial negativa dels advocats de la defensa. Des de Cambrils, l'Ajuntament va personar-se com acusació particular i reitera la necessitat de crear una comissió informativa al respecte, amb la voluntat de resoldre les incògnites entorn als atemptats que van sacsejar al conjunt de la societat.

Segons apunta l'alcaldessa Camí Mendoza, una comissió com aquesta és necessària per saber la veritat sobre els atemptats i exigir justícia als implicats.
Al llarg dels propers dies, fins a 400 testimonis passaran per l'Audiència Nacional, molts d'ells Mossos d'Esquadra, a més dels tres acusats d'haver participat en els atemptats del 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades