Back to top

Cambrils fa memòria acompanyat del seguici festiu

Cambrils ha posat punt final a la festa major de la Immaculada amb la commemoració del setge de 1640. Una efemèride que s'ha volgut recordar de la mà de tot el seguici festiu, entre els quals hi destaquen els gegants Ermengol i Magdalena, així com també els gegantons Cabo Quiñones i Marquès de Vélez, tots ells, inspirats en protagonistes d'aquests fets històrics.
immaculada 2

Les espurnes i la música han estat ben presents en la commemoració del setge de Cambrils, que ha tingut el seu escenari principal els carrers del barri antic. Com és tradició, la memòria històrica també ha estat present en un dia en què es recorda aquesta efemèride que ens transporta fins a 1640, en el marc de la Guerra dels Segadors. En aquesta ocasió, l'acte institucional ha anat a càrrec de la directora del Museu d’Història de Catalunya, Margarida Sala i Albareda.

El seguici festiu cambrilenc ha lluït les millors mudes per posar punt final a la festa major de la immaculada. En aquesta ocasió, els gegants Ermengol i Magdalena i els gegantons Cabo Quiñones i Marquès de los Vélez han tingut un protagonisme especial, donada la seva vinculació amb els fets que van tenir lloc al segle XVII. De fet, mentre que la Magdalena i Ermengol representen a dos ciutadans qui van defensar heroicament la vila durant el setge, en el cas de Cabo Quiñones i el Marquès representen un soldat i un cabdill de les tropes de Felip IV, respectivament.

L'apunt musical l'ha posat la Coral Verge del Camí, que ha actuat com ja és tradició en l'acte tot interpretant el Cant dels Segadors. L'acte també ha comptat amb un to reivindicatiu, per part d'ANC Cambrils. 

 

 

Notícies relacionades