Back to top

Cambrils no pujarà els impostos

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

El govern de Cambrils va presentar ahir les millores en les Ordenances Fiscals del 2017. Entre els principals ajustos cal destacar que no incrementaran els impostos ni les taxes i que facilitaran el pagament als ciutadans amb menys recursos. Asseguren que aquestes mesures es poden prendre gràcies a la bona gestió econòmica dels últims anys. Es preveu que les ordenances s'aprovin definitivament a finals de novembre.

Cambrils no incrementarà la pressió fiscal l'any 2017 i respectarà les bonificacions aplicades enguany. A més ampliaran el termini de pagament dels tributs de l'1 de novembre al 31 de gener. Tot plegat amb l'objectiu de facilitar les coses a les famílies amb més dificultats econòmiques. 

De les 25 ordenances del consistori se n'han modificat 13. Entre elles es contempla l'eliminació de la taxa de les primeres 24 hores després que un vehicle entri al dipòsit municipal. 

Per tal d'afavorir l'activitat econòmica baixarà la tarifa d'ocupacions de terrenys durant la Fira Multisectorial; les empreses que vulguin ampliar el seu negoci no hauran de pagar a no ser que la reforma sigui superior al 50%; i es sancionarà durament a aquells que ocupin la via pública per sobre del que la normativa estableix. 

La modificació de les ordenances passarà avui pel plenari, depsrés s'obrirà un període d'al•legacions i el ple donarà el seu vist i plau definitiu el 29 de novembre. El consistori ha volgut remarcar que les ordenances no es fan amb afany recaptatori sinó amb la volutat de millorar els serveis del municipi.