Back to top

Cambrils posa l'accent en els serveis a les persones al pressupost de 2019

L'equip de govern de Cambrils ha presentat aquest matí els comptes municipals de cara l'any vinent, que s'eleven fins als 45 milions d'euros. Demà s'espera que s'aprovi de forma inicial el pressupost en el ple extraordinari que s'ha convocat.
pressupost

Prudent i realista. És com defineix l'equip de govern de Cambrils els comptes municipals de cara al 2019. El pressupost de l'any vinent s'eleva fins als 45 milions d'euros, el que representa més d'un 2,5% més que l'any anterior, el que es tradueix en un augment de poc menys de dos milions d'euros.

Les partides que compten amb més reforç econòmic són aquelles que estan relacionades amb els serveis a les persones, com és el cas de Benestar Social i  Família o Ensenyament. En aquest cas, la dotació que s'hi destina s'incrementa en més de 300.000 euros.

El turisme és una de les altres apostes d'aquests comptes. De fet, amb els números sobre la taula, es vol desenvolupar el Pla de Dinamització del Comerç, Projecte Cambrils 2030, l'aposta de noves fires i un futur pla estratègic d'aquest àmbit.

En la presentació del pressupost de l'any vinent també s'ha donat importància en la reobertura de Ràdio Cambrils, un projecte que tindria un cost total aproximat de 147.000 euros.

D'altra banda, en aquest document no s'hi troben gaires inversions per 2019. Una situació que s'explica amb les modificacions de crèdit realitzades fins al moment i el crèdit demanat aquest any en concepte de 3 milions d'euros.

Prèviament, aquest dilluns, l'oposició ha tingut ocasió de proposar alternatives justificades al pressupost. Aquest dimecres, en sessió plenària extraordinària, s'espera que els comptes aconsegueixin ser aprovats de forma inicial.