Back to top

Cambrils produirà més de tres mil tones d'oli

Les cooperatives de l'oli treballen a tota màquina per treure al mercat l'oli nou. La campanya al Baix Camp es preveu bona, ja que la collita està sent generosa. Tot i així, els preus de venda estan pujant per l'increment de la demanda exterior. Les festes de l'oli nou concentren centenars de persones que aprofiten per comprar garrafes d'oli per proveir-se pels propers mesos.
olives

El mes de novembre es relaciona amb les premsades de l'oli nou. Comença una campanya que es preveu que serà bona tant per la qualitat com per la quantitat d'olives. A la cooperativa de Cambrils calculen que superaran les tres mil tones d'oli. Segons explica el president de la cooperativa de Cambrils, Jaume Baiges, "enguany hi ha molt bona producció, hi ha molt bona collita d'olives. En aquests moments portem un milió de quilos d'olives recollits, aquí a la cooperativa, i la previsió és que n'hi hagi tres milions i, potser algo més, entre tres milions dos-cents... més o menys".

I aquest diumenge han esta moltes les persones que han participat a la festa de l'oli nou, una festa que a Cambrils compta amb una llarga tradició. En total s'han servit un miler d'esmorzars. La Rosa M. Salvà, que ha participat de la festa explica que "som de Cambrils, i tota la vida és una tradició, i aquí estem, som dels primers, portem la taula, les cadires, el mantell, el cava... a part de tot el que hi ha aquí". La M. Àngels Merino, de Tàrrega, diu que "a nosaltres ens encanten totes les festes populars, i aquesta és una de les que és molt guapa".

Molts dels assistents han aprofitat per comprar oli del primer raig, un oli sense filtrar que s'aconselli que es consumeixi durant els propers dos o tres mesos. Durant la festa hi ha petits descomptes. La cambrilenca Conxita Fuentes explica que "quan venim a esmorzar, ens donen uns tiquets per esmorzar, i amb aquests tiquets ens fan un petit descompte, i comprem ja l'oli avui." El Jose Manuel Cadena també diu que "cada any compro tres o quatre botelles (d'oli) i les reparteixo entre els meus fills"

Enguany la garrafa de 5 litres d'oli costa 28 euros amb 95, 45 cèntims més que l'any passat.

Notícies relacionades