Back to top

Cambrils pujarà un 14% l'impost de la brossa

La mesura s'ha aprovat de forma inicial al primer ple ordinari des de la constitució del govern cambrilenc, en el marc de presentació de les ordenances de 2020.
Ajuntament

El cost del servei de la brossa s'encarirà a Cambrils al 2020. Així s'ha aprovat de forma inicial en el primer ple ordinari que s'ha celebrat aquest matí, sent el primer d'aquest caràcter del nou govern local. Concretament, s'augmentarà la taxa en un 14% respecte l'any anterior, un aspecte que ha escalfat els ànims al ple. 

Segons la regidoria d’Hisenda, el cost de servei de la brossa es veu incrementat a causa de l’IPC, fet que acabarà repercutint al ciutadà. L’increment final s’aproxima al 600.000 euros, el que representa un 14% més que l’any anterior. El regidor Jaume Gila assegura que aquest augment ve donat de la normativa europea, i apunta que no ha estat voluntat del govern pujar aquesta taxa. De fet, assegura que Cambrils és un dels municipis on es paga menys impostos relacionats amb la brossa, en comparació a d’altres localitats veïnes. Tot plegat però, no ha convençut a l'oposició, que hi ha votat en contra.

L'ordenança de la brossa ha estat l'única que s'ha votat en solitari, mentre que la resta s'han agrupat en un sol punt de l'ordre del dia. Encara que de forma inicial, aquest dilluns també s'ha parlat d'un increment de l'Impost sobre Béns Immobles en aquells habitatges que portin dos anys buits. L'augment serà del 50% per aquells propietaris que no puguin justificar cap tipus d'activitat als seus pisos durant 24 mesos. Des de la regidoria d’Hisenda s’ha defensat que aquesta ordenança permeti facilitar el lloguer anual per damunt del lloguer de temporada i evitar les ocupacions. A la vegada, la regidora de Benestar Social, Hèléne Arcelin, ha posat de manifest que es treballarà per augmentar l’habitatge social. 

Des del Partit Popular, David Chatelain ha criticat aquestes ordenances, titllant-les de calcades a la de l’any anterior, a més de considerar que l’equip de govern no ha tingut voluntat de diàleg a l'hora de portar-les al plenari. En la mateixa línia, a les files socialistes, Ana López ha lamentat el poc temps per estudiar-les, amb tres dies hàbils per fer-ho. López, coincidint amb el popular, ha assegurat que el govern ha apostat per una política continuïsta, ja que no hi ha canvis substancials en promoció econòmica ni urbanisme. Per part de Ciutadans, Juan Carlos Romera tampoc ha vist amb bons ulls les ordenances presentades, motiu pel qual han votat en contra. 

Notícies relacionades