Cambrils, punt de trobada íntim entre clients i celleristes
La mostra ‘Cambrils entrada al país del vi’ ha demostrat una vegada més el moment dolç que l’enologia viu al territori. I ho ha fet ampliant de tres a cinc dies la fira, en què han participat una quinzena de cellers de diverses Denominacions d’Origen de Catalunya. Els assistents, vinguts des de Cambrils fins a Bèlgica passant per altres municipis del país, destaquen la bona organització i l'oportunitat d'endinsar-se en la cultura del vi acompanyats de la família o els amics.
Els celleristes destaquen que cada vegada els assistents demostren un millor coneixement en el món de l’enologia i vénen amb l’interès de degustar nous tipus de vins. Una tònica que es repeteix en altres fires de la comarca, però que a Cambrils s’expressa especialment pel petit format de la fira, que convida a un tracte més proper entre productors i consumidors. "Any rere any hi ha més gent coneixedora de vins. Et demanen productes més seleccionats, van a buscar coses diferents... En canvi, a Reus és més una fira de volum de gent que va a tastar vins" expressa el cellerista Jordi Martorell. En la mateixa línia, el cellerista David Sendra destaca que "en aquesta fira la gent sobretot ve a preguntar què beu, cosa que significa que cada vegada s'interessa més pel que beu i pel que li agrada. Hi ha la voluntat de saber d'on ets i què hi ha darrere el celler".
Com ja és habitual les degustacions de vi s’han acompanyat de tapes de deu restaurants del municipi amb la voluntat de maridar el vi i la gastronomia local. A través d’aquesta combinació els restauradors cambrilencs busquen oferir els seus millors productes en petit format alhora que visiten els diferents cellers per valorar si incorporen a les seves cartes algunes de les Denominacions d’Origen.