Back to top

Cambrils, punt de trobada íntim entre clients i celleristes

El Parc del Pescador ha estat l'escenari aquest diumenge de la vuitena edició de 'Cambrils entrada al país del vi'. La mostra ha aplegat una quinzena de cellers i una desena de restauradors en un moment àlgid per a l'enologia en què molts assistents vénen a la fira ja endinsats en la cultura del vi.
Cambrils entrada al país del vi

La mostra ‘Cambrils entrada al país del vi’ ha demostrat una vegada més el moment dolç que l’enologia viu al territori. I ho ha fet ampliant de tres a cinc dies la fira, en què han participat una quinzena de cellers de diverses Denominacions d’Origen de Catalunya. Els assistents, vinguts des de Cambrils fins a Bèlgica passant per altres municipis del país, destaquen la bona organització i l'oportunitat d'endinsar-se en la cultura del vi acompanyats de la família o els amics.

Els celleristes destaquen que cada vegada els assistents demostren un millor coneixement en el món de l’enologia i vénen amb l’interès de degustar nous tipus de vins. Una tònica que es repeteix en altres fires de la comarca, però que a Cambrils s’expressa especialment pel petit format de la fira, que convida a un tracte més proper entre productors i consumidors. "Any rere any hi ha més gent coneixedora de vins. Et demanen productes més seleccionats, van a buscar coses diferents... En canvi, a Reus és més una fira de volum de gent que va a tastar vins" expressa el cellerista Jordi Martorell. En la mateixa línia, el cellerista David Sendra destaca que "en aquesta fira la gent sobretot ve a preguntar què beu, cosa que significa que cada vegada s'interessa més pel que beu i pel que li agrada. Hi ha la voluntat de saber d'on ets i què hi ha darrere el celler".

Com ja és habitual les degustacions de vi s’han acompanyat de tapes de deu restaurants del municipi amb la voluntat de maridar el vi i la gastronomia local. A través d’aquesta combinació els restauradors cambrilencs busquen oferir els seus millors productes en petit format alhora que visiten els diferents cellers per valorar si incorporen a les seves cartes algunes de les Denominacions d’Origen.

Paraules clau: