Back to top

A Cambrils, qüestió de galeres

Durant pràcticament tot el mes, els amants de la gastronomia podran gaudir de les propostes elaborades per trenta-tres restaurants, al voltant d'aquest producte. A més, es mantenen les activitats tradicionals que acompanya aquesta iniciativa, com ara la galerada popular o la fregida de galeres amb calçots.
La galera, protagonista de la gastronomia cambrilenca aquest febrer

La galera es perpetua a Cambrils amb la tretzena edició de les jornades gastronòmiques que porten com a element protagonista el nom d'aquest crustaci. Una fita que, a més, serveix per obrir el calendari gastronòmic d'aquest 2017 al municipi. Tot i que no hi ha cap novetat, Ajuntament, restauradors i la resta dels organitzadors han reiterat la importància d'aquestes jornades per a reivindicar la presència de Cambrils en el panorama gastronòmic del territori. "Cambrils ha donat importància a la galera i la galera ha donat importància a Cambrils, perquè uns anys enrere era un producte que només es coneixia als pobles de costa però ara, després de tretze anys, la galera té un nom", assegura Josep Maria Pellicer, representant de l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria de Cambrils. En la mateixa línia, el president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Josep Baiges, ha recordat que "la galera és una eina clau per a reafirmar que Cambrils és un municipi capdavanter en la gastronomia".

Trenta-tres restaurants participen amb diferents propostes de menú que van des dels 18 euros fins als 45 euros. A més, es repeteixen les activitats tradicionals més destacades relacionades amb aquestes jornades, com ara la galerada popular al port, que se celebrarà el diumenge 19, o la fregida de galeres amb calçots a les instal·lacions de la Cooperativa, el diumenge 12.

També hi hauran activitats didàctiques, com ara una visita a les instal·lacions de la Confraria o un taller per a fabricar eines amb elements marítims. Tot al voltant de la galera, com a única figura d'aquest esdeveniment. "Aquestes jornades són molt positives per al Port de Cambrils per tal de col·locar un producte que abans només s'utilitzava per a fer brous", assegura el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil.

D'altra banda, l'Escola d'Hoteleria i Turisme ha organitzat, de nou, el concurs "De la mar als fogons", que aplega estudiants de tota Catalunya i de Castelló. De la mateixa manera que es va fer amb la Fira Multisectorial, les jornades arriben acompanyades d'una intensa activitat a les xarxes socials. De moment, el vídeo promocional ja ha rebut 6.000 'likes' a la pàgina de Facebook.

Paraules clau:

Notícies relacionades