Back to top

Cambrils rehabilitarà les façanes del Mercat de la Vila

Els treballs començaran a l'interior de l'edifici amb obres i reparacions petites i també una actuació especial contra les humitats a la façana de dins. Tot i que el cost de les accions ja està pressupostat, els paradistes expliquen que ningú del consistori s'ha posat en contacte amb ells. La idea es continuar les obres amb la rehabilitació de la façana exterior més endavant.
El Mercat municipal de la Vila

El mercat municipal de la Vila de Cambrils les seves dues cares. De fet, la renovació començarà per l'interior, segons la informació proporcionada per l'Ajuntament. Les obres consistiran en petites reparacions del sòcol i les rajoles, a més del recanvi d'elements rovellats, com ara aigüeres i panys, i també la millora del sostre. També es substituiran les entrades actuals per portes automàtiques.

Aquests treballs tindran un cost de 1.563 euros. L'actuació forta serà contra les humitats a la façana interior. En concret s'aplicarà el mètode de la capil·laritat, que consisteix en injectar petites emulsions siliconades que han de bloquejar l'ascens de l'aigua, i que tindrà un cost de 31.962 euros. 

Els paradistes lamenten que des del consistori no els hi hagin transmès cap detall sobre els treballs de rehabilitació però valoren positivament les actuacions previstes. "Ho hem sentit per segones veus però ens sembla una bona elecció perquè el mercat està molt deteriorat i presenta mancances en alguns serveis", explica el Francesc Ruiz, paradista.

Després de la rehabilitació interior, la idea és continuar amb la façana exterior, on la pintura es troba desgastada i hi ha clapes. Tot i això encara no s'ha pressupostat aquesta fase. "La façana exterior està molt bufada i aixecada per la humitat i seria necessari fer una actuació també", afirma Ruiz.

Els treballs de l'interior de l'edifici encara no han començat però l'Ajuntamentassegura que estan adjudicats i que tenen un termini d'execució d'un mes. Els paradistes defensen que les obres no afectaran l'activitat quotidiana. 

Paraules clau: