Back to top

Cambrils signa un conveni per reduir la despesa elèctrica de les persones sense recursos

L'Ajuntament de Cambrils i l'empresa Solcam han signat un conveni de col·laboració per a la realització d'auditories energètiques gratuïtes per a persones en situació de pobresa energètica. Per cada contractació d'auditoria que tingui aquesta empresa, n'oferirà una de gratuïta a alguna família sense recursos, per tant, a hores d'ara encara no se sap quantes se'n duran a terme. El que si és segur, és que la factura de l'electricitat pot arribar a reduir-se fins a un 60%.
despesa elèctrica

Ajudar a reduir la despesa elèctrica a les persones que tenen dificultats econòmiques, aquest és l'objectiu del conveni de col·laboració que han signat l'Ajuntament de Cambrils i l'empresa Solcam. Aquesta empresa està especialitzada en auditories energètiques i per cada contractació que tingui n'oferiran una de gratuïta a les famílies sense recursos. L'estalvi energètic pot arribar fins al 60%.

"Els estudis que hem fet fins ara indiquen que només revisant el contracte de la llum es pot reduir la despesa entre un 5 i un 10%", explica el responsable de Solcam, Marc Segura. "Si racionalitzem la despesa elèctrica que fem controlant els horaris en què encenem i apaguem els llums, vigilant el tipus d'electrodomèstics o arreglant possibles defectes de l'habitatge, podem arribar a estalviar entre un 50 i un 60%", afegeix.

Un dels errors més freqüents que cometen els consumidors és tenir contractada una potència elèctrica desmesurada per les necessitats de la llar. Tenir electrodomèstics poc eficients o massa potents, no apagar els interruptors o no abaixar les persianes durant el dia en els mesos d'estiu, són mals hàbits que també fan encarir la despesa.

L'Ajuntament de Cambrils ja té llista d'espera de famílies que volen fer aquesta auditoria.

Paraules clau: