Back to top

Cambrils viu un Sant Jordi intens

Els llibreters i floristes s'ha mostrat satisfets de les vendes durant tota la Diada. A més, han destacat que enguany l'arrencada de Sant Jordi es va iniciar diumenge. Fet que ha propiciat l'increment de vendes.
Sant Jordi mariner a Cambrils 2018

Remenar i llegir contraportades és el gest més repetit del Sant Jordi. El degoteig de compradors ha estat constant durant tota la Diada en el tradicional mercat cambrilenc a la rambla del port del municipi. El bon temps ha acompanyat així com el fet que les llibreries hagin obert un dia abans ha propiciat a assolir unes bones vendes de llibres. Entre els títols més venuts tots aquells relacionats amb el procés polític català. "He comprat dos llibres sobre el procés enguany, "Operació Urnes" i el del Jordi Borràs i de novel·les el " Jo sóc aquell que va matar Franco", el premi Sant Jordi d'aquest any. Els he comprat pels presos polítics i per col·laborar amb ells", ha asseverat la Marta Gallardo.

Malgrat que des de les entitats sobiranistes s'havia fet una crida a la ciutadania per a què la rosa groga fos la més venuda. "La rosa vermella estrella és la vermella i, evidentment també s'ha venut la groga però el que hem venut molt és la combinació de vermell i groc", ha explicat la Mar Roca de la Jardineria Bordera. En el cas d'aquesta parada han venut més de 700 roses i asseguren que enguany s'han venut un 20% més de roses respecte l'any passat. Entre els paradistes també hi havia l'escriptora cambrilenca, Marta de Armas, que signava el primer llibre publicat de la trilogia, el qual ha definit com "un llibre d'autoajuda on ressalto a la dona i com superar les seves pors".

La diada de Sant Jordi també ha comptat amb la tradicional ballada de sardanes.