Back to top

El camí cap a la professionalització, el principal repte del CF Reus a Segona

El Club de Futbol Reus Deportiu aconseguia al maig del 2016 una fita històrica: pujar a Segona Divisió. Superada però l'alegria inicial de l'ascens, el club havia de fer front a diversos reptes. Un d'ells, gestionar la transformació de totes les àrees del club per adaptar-se a la lliga professional. Va ser un procés costós? Ho explicàvem al programa d'esports d'aquesta casa, al Cercle Central.
Sergi Parés i Alfred Arias al Cercle Central

El Club de Futbol Reus Deportiu tenia un repte la temporada 2015-2016 no gens fàcil d'aconseguir: la lliga professional. Amb el somni complert d'aquell diumenge de maig tocava professionalitzar-se. Un camí costós que necessitava canvis tant en la vessant esportiva com en la de gestió interna. El Reus havia de conèixer els seus rivals però també havia de deixar enrere la visió de club amateur.

Ens explica els passos d'aquesta professionalització el director esportiu del club, Sergi Parés: "En primer lloc vam convertir el club en una SAD, i per tant, en una empresa. Havíem de tenir un model de joc definit i atractiu però també unes condicions per a què els jugadors estiguessin el més còmode possible a l'hora de treballar".

Per fer-ho el primer pas dels roig-i-negres va ser estudiar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del club. Els directius van explotar al màxim la capacitat del seu cos tècnic i plantilla, ja que són el motor del nou projecte esportiu del Reus.

"S'ha de crear l'entorn i agents necessàries per a facilitar la motivació", comenta Alfred Arias, coordinador del mòdul de Persones i Team Coach de l'MBA-URV, "La gent s'ha de creure el projecte i fer-se'l seu".

Bona part dels coneixements per realitzar aquesta professionalització els va adquirir el mateix Sergi Parés cursant el Màster en Direcció i Gestió d'Empreses de la URV, més conegut com MBA.

Parés tornarà a la Universitat aquest dijous 22 de febrer per explicar-ne els resultats als alumnes actuals. Els podran escoltar a partir de les set de la tarda a la seu de la MBA, al Campus Sescelades.