Back to top

Camí Mendoza exigeix explicacions al govern espanyol pel 18A

L'alcaldessa de Cambrils exigeix explicacions al govern espanyol després de les informacions revelades pel diari 'Público' sobre el contacte que mantenien els serveis secrets espanyols amb l'Imam de Ripoll.
Atemptat de Cambrils l'agost de 2017

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s'ha sumat a les compareixences de diverses personalitats polítiques de l'estat per demanar explicacions sobre les revelacions fetes pel diari 'Público'.

Unes informacions que asseguraven que el Centre Nacional d'Intel·ligència tenia completament controlats els membres de la cèl·lula gihadista que va atemptar contra Barcelona i Cambrils l'agost del 2017. Mendoza exigeix explicacions al govern central i demana que s'assumeixin les responsabilitats que corresponguin. Un atemptat que va deixar una víctima mortal i cinc persones ferides al municipi costaner.

El consistori cambrilenc, després de personar-se en la causa, i podent exercir accions penals i civils en contra dels detinguts en condició de perjudicat, també reclama transparència i creu imprescindible una compareixença per part del Ministeri de l'Interior i el de Defensa de l'estat.

Unes revelacions publicades un mes abans del segon aniversari dels atemptats i que contradiuen les versions oficials sobre la relació de l'Imam de Ripoll amb el servei d'espionatge espanyol. Amb tot això, Mendoza exigeix que s'investiguin els fets i s'acabi amb l'opacitat que hi ha hagut fins ara.