Back to top

Camí Mendoza renova l'alcaldia de Cambrils

Amb el suport dels 6 regidors d'ERC, els 3 de Junts per Cambrils i els 3 del Nou Moviment Ciutadà (NMC), la republicana Camí Mendoza ha revalidat l'alcaldia a l'ajuntament de Cambrils, en el marc del ple de Constitució celebrat aquest dissabte. En queden a l'oposició els 4 regidors de Ciutadans, els 4 del PSC i 1 del PP.
ERC Camí Mendoza Cambrils recull la vara d'alcaldessa

Utilitzant la fórmula "prometo", i afegint "sempre sense renunciar a la constitució de la República Catalana", Camí Mendoza, ha recollit la vara que l'acredita com alcaldessa pel mandat 2019-2023. En l'arrencada del discurs d'investidura, Mendoza ha remarcat que "sóc la primera dona que encapçalo per segon cop l'alcaldia a la ciutat", i ha afirmat que continuarà tenint la porta oberta per escoltar i dialogar amb tothom.

En el ple de constitució també han pres possessió del càrrec els 21 regidors que configuraran la corporació municipal durant el proper mandat.

L'equip de govern el formen ERC, Junts per Cambrils i NMC

equip de govern cambrils mandat 2019-2023

Des d'ERC han assegurat que treballaran des de la senzillesa i la humilitat, i han insistit en què estendran la mà a tots els grups polítics.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, ha defensat el pacte de govern assegurant que "cal donar estabilitat al govern i arribar a acords que millorin Cambrils". Abella també ha parlat dels reptes de futur pels propers anys.

Des del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein ha expressat que "el pacte d'avui és de confiança", i que "considerem que és el millor per Cambrils", ressaltant que la seva formació és "l'únic partit d'estricta obediència local".

Tot plegat ha tingut lloc l'endemà que els tres partits del pacte de govern ja van anunciar com queden repartides es regidories.

C's, PSC i PP es queden a l'oposició

Ciutadans, el partit que encapçala l'oposició, amb 4 regidors, ha assegurat que "venim a liderar una oposició constructiva, responsable, ferma i exigent".

Des del PSC, partit que també té 4 regidors i que fins ara formava part de l'equip de govern, s'ha afirmat que "ens tindran a l'oposició, però treballarem de la mà en temes de ciutat". La seva portaveu, Ana López, ha afegit que espera que el nou govern "deixi de banda el pacte de país", i que "no permetrem que en la qüestió nacional, identitària, que el somni de la república catalana d'alguns es treballi des de casa nostra, perquè Cambrils i la ciutadania no s'ho mereix".

Pel que fa a l'únic regidor del PP, David Chatelain, ha parlat de l'estat de decadència en què, segons ell, es troba Cambrils, i de l'empobriment de l'economia local.

Notícies relacionades