Back to top

Caminar per visibilitzar les malalties mentals

Més de 500 persones han participat aquest diumenge en la Caminada Popular en benefici a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Doctor Tosquelles. Amb aquesta edició, ja fa sis anys que Rutes Reus col•labora amb l'entitat.
Imatge de la Caminada Popular en benefici a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Doctor Tosquelles

Saben que un 25% de les persones patirà una malaltia mental al llarg de la seva vida? Parlar d'aquestes patologies encara continua sent tabú a la nostra societat. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Reus, juntament amb Reus Esport i Lleure, organitza cada any una caminada popular en benefici a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Doctor Tosquelles.

La funció de l'entitat és, entre d'altres, millorar la inclusió social de les persones afectades i ajudar als qui els envolten a gestionar-ho. La caminada serveix també per donar visibilitat a aquestes malalties, que l'any passat patien 3.300 persones.

Més de 500 participants han pogut contribuir en la causa mitjançant una urna itinerant o comprant loteria solidària. L'activitat s'engloba dins del "Mes de la Salut Mental" que se celebra aquest octubre a la capital del Baix Camp.

La ruta ha gaudit de dos itineraris diferents, un de curt de 7,7 km, i un de llarg d'11,8 km.