Back to top

El Campament dels Reis Mags obre les portes al parc Sant Jordi

Avui és el primer dia que l'acampada reial obre les portes, que s'allargarà fins el 5 de gener.

Ses Majestats d'Orient ja estan instal•lats al Parc Sant Jordi de Reus, l'espai que enguany s'ha habilitat perquè els més petits de casa puguin entregar la carta als Reis personalment. Acompanyats per patges reials, els més petits i les seves famílies coneixen de prop els diferents espais que envolten als Reis Mags en un recorregut d'uns vint minuts de durada. Tot plegat, seguint les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, cal rentar-se les mans abans d'entrar al recinte, així com mantenir la distància entre els grups i els Reis Mags.

Un recorregut de 20 minuts

Tot el Parc Sant Jordi acull diversos tallers i espais per fer més acollidora l'estada de ses Majestats. Per aquest motiu, s'hi troba l'estel que els guia en el seu trajecte, els tallers de joguines, així com també l'espai on els patges classifiquen les cartes dels infants en funció del barri de Reus on visquin.  
Els més petits poden fer entrega de la carta al rei que prefereixin, això sí, des de la distància. És per això que s'ha habilitat una tarima especial a la plaça d'Anton Borrell, que compta amb un sistema de microfonia perquè puguin conversar amb ses Majestats sense problemes.
Al parc també es poden veure les tendes on els Reis descansen cada nit fins el dia 5 de gener, dia en què s'encarregaran de repartir els regals entre aquells qui s'hagin portat bé durant tot l'any, després que l'alcalde els entregués la clau de la ciutat.

Entrades esgotades

L'acampada reial ja ha esgotat totes les entrades disponibles, després que el consistori les doblés un parell de cops, fins arribar a les 12.500 visites.

Entrevista

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha valorat positivament la posada en marca del campament dels Reis Mags al Parc de Sant Jordi. Tot i això, ha alertat que "estarem pendents de l'estat i l'evolució del vent per prendre les mesures necessàries en cas que no fos segur gaudir d'aquest espai". 

Recasens també ha posat les esperances en poder continuar impulsant la cultura encara que sigui adaptant-se a les restriccions covid que estan sotmeses a canvis.

 

Fotografies: Ariadna Escoda Padilla

Paraules clau:

Notícies relacionades