Back to top

Campanya veïnal en defensa del baixador de Bellisens

La Federació d'Associacions de Veïns de Reus està impulsant una campanya de recollida de firmes en defensa del baixador de Bellisens i reclamant un canvi en les polítiques de les companyies elèctriques. Ja el mes passat es va fer una jornada de recollida de signatures al barri de Montserrat, i aquest diumenge ha estat el torn del barri del Santuari de Misericòrdia, que s'ha fet juntament amb un vermut popular.
firmes

El Parc del Trenet ha estat l'escenari del segon acte de recollida de firmes per a la construcció d'un baixador ferroviari a la zona de Bellisens. Amb aquesta acció volen accelerar una demanda ciutadana que fa anys que s'arrossega. Actualment el projecte s'ha presentat i està en període d'exposició pública i al·legacions. Un cop la Generalitat l'aprovi, caldrà resoldre el tema del finançament. Tal com explica el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR), Valentín Rodríguez, "el problema que tenim són 15 milions d'euros, aproximadament, que val fer el baixador, i que en principi són competències d'ADIF, de Madrid".

En la mateixa recollida de signatures també s'ha reclamat que les companyies elèctriques canviïn les seves polítiques en relació a la pobresa energètica, i que millorin les instal·lacions a diversos barris de Reus, ja que han quedat antiquades.

Amb aquesta campanya es plantegen arribar a les 5.000 signatures.

Notícies relacionades