Back to top

El càncer de còlon, el més freqüent a la demarcació

Els experts alerten que el càncer de còlon i recte no ha deixat d'augmentar des dels anys 80, amb un creixement del 3% anual en els homes i un 2% en les dones. De fet, calculen que a la demarcació de Tarragona és el càncer més freqüent si es tenen en compte els dos sexe. Estimen també que 700 persones rebran aquest diagnòstic al llarg del 2019.
El càncer de còlon, el més freqüent a la demarcació

La taxa de supervivència del càncer de còlon i recte ha augmentat en els darrers anys. Així ho destaquen els professionals del sector sanitari, tot coincidint que aquest diumenge se celebra el dia Mundial per a la prevenció del càncer de còlon. Els professionals recorden la necessitat que les persones entre 50 i 69 anys participin en els programes de cribatge que busquen detectar sang oculta en femta.

La doctora del Servei d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Reus, Sara Serrano, destaca que 'el càncer de còlon, com la resta de càncers, pot ser hereditari, però és en una proporció molt petita', fet que desmenteix alguns dels mites del camp oncològic. 

Asseguren que aquesta tipologia de càncer és la més freqüent a la demarcació de Tarragona, si es tenen en compte els dos sexes, i defensen que la seva incidència ha augmentat  en un 3% en el cas dels homes i un 2% en les dones.

De fet, calculen que al llarg del 2019 es detectaran 700 nous casos a la demarcació i, d'aquests, es produiran fins a 300 defuncions. Tot i això, calculen que la supervivència a cinc anys dels pacients amb càncer colorectal se situa al voltant del 55%.

Paraules clau: