Back to top

Canviant el Fortuny per les Peixateries, la passió reusenca es manté

LAURA ROIG

Al final Reus no s’ha quedat sense representació de la Passió, tot i que la que s’ha pogut veure ha estat molt diferent a la que ens té acostumats la companyia reusenca Llop’s Teatre. Ha estat una versió molt reduïda que s’ha anomenat “Al·legoria de la Passió”. Tot plegat l’any que coincideix amb el divuitè aniversari de representacions. 

Per problemes de finançament, la Passió ha passat de l’escenari del Teatre Fortuny a la plaça de les Peixateries Velles, de les més de dues hores de durada a una versió molt reduïda de poc més de mitja hora, i dels més de 200 actors, a una vintena d’actors. Malgrat tot, ha estat una representació força lluïda i ha arribat a un ventall de públic més ampli.

Traslladar el muntatge d’un teatre a l’exterior, i en format reduït, ha suposat un repte per al grup artístic, i ha obligat a fer nombroses adaptacions.

Un muntatge audiovisual que s’ha anat intercalant durant la representació ha facilitat la narració dels fets més difícils d’adaptar, com l’escena del Crist penjat o l’Ascensió.

 

El pregó dóna l'arrancada a la Setmana Santa

Palmes i palmons enceten els actes de Setmana Santa a Reus