Back to top

El CAP de Cambrils treballa sota mínims en ginecologia

Passar de dos facultatius en ginecologia que atenen de dilluns a divendres a només un i que ho fa un parell de cops per setmana. És la situació que denuncia el sindicat USITAC al CAP Antoni Gimbernat, de Cambrils.
cap

Cambrils tenia 17.055 dones l'any 2018, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, sent una de les localitats del Baix Camp amb més població femenina després de Reus. En aquest context, el sindicat USITAC posa de manifest que la secció de ginecologia del CAP Antoni de Gimbernat es troba sota mínims, amb un únic facultatiu que visita dos cops per setmana. Es tracta d'una manca d'especialistes en ginecologia del centre hospitalari que s'arrossega des del 2014. 

Una situació que ha estat portada al plenari cambrilenc. La resposta per part de la regidoria de Salut és que actualment no es compta amb un interlocutor ferm.

Des del sindicat USITAC, afegeixen que les administracions i organismes com Sagessa i l'Institut Català de la Salut no aclareixen quines són les responsabilitats de cadascú envers el CAP de Cambrils.

Per altra banda, des del Catsalut s'apunta que existeix una proposta de resolució per millorar la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva del centre, en què s'hi contempla incrementar les hores d'oferta d'atenció ginecològica i disposar d'auxiliar sanitària tots els dies que hi hagi consulta. Es tracta d'una situació que fins ara, no es contemplava i segons els sindicalistes, depenien d'una auxiliar d'odontologia per poder visitar.

Properament, USITAC té previst començar una campanya de recollida de firmes per demanar més efectius al centre que es puguin destinar a la secció de ginecologia.