Back to top

Carbajo: "No podem parlar de síndrome postvacacional"

La fi de les vacances i, per tant, la tornada a la feina va molt lligat amb la famosa síndrome postvacacional. Un terme que, popularment, ha servit per designar un estat d'ànim depressiu durant els primers dies de tornada a la rutina. No obstant això, són molts els especialistes que alerten dels riscos de medicalitzar el que consideren una actitud normal.
La psicòloga Gentzane Carbajo

Amb la tornada a la feina, la síndrome postvacacional es fa més evident. Un estat d'ànim depressiu que acostumen a tenir la majoria de treballadors, quan tornen de les vacances. No obstant això, són diversos els psicòlegs que sostenen que no es pot medicalitzar aquest estat emocional com si fos una depressió. 

"Si has tingut una depressió alguna vegada, mai frivolitzaràs amb aquest terme", denuncia la psicòloga del Centre MQ i membre del COPC Tarragona, Gentzane Carbajo. "Tenir una depressió és un quadre clínic seriós. Tornar de vacances i incorporar-te a la feina no ho és", afegeix Carbajo. 

En aquest sentit, els professionals asseguren que la famosa síndrome postvacacional es deu a la dificultat que pateixen certes persones a l'hora d'adaptar-se a noves situacions. Tornar a la rutina de manera progressiva i no idealitzar les vacances són alguns dels passos a seguir per afrontar la tornada amb una actitud més positiva. 

Sigui com sigui, tornar a la rutina costa. No obstant això, i si, a més a més, s'està descontent amb l'empresa on es treballa, el ja popularitzat com a síndrome postvacacional, sembla més creïble que mai.

Paraules clau: