Back to top

Carles Costa: “L’augment de l’atur a Texas és un aspecte que preocupa a la població”

El riudomenc Carles Costa fa quatre anys que viu i treballa a Dallas, a l’estat de Texas. Aquest és un dels motors econòmics més importants dels Estats Units.
costa

L’estat nord-americà de Texas va ser dels primers dels Estats Units a registrar casos de coronavirus. Una situació que va fer que les administracions pertinents moguessin fitxa ràpidament per evitar l’expansió de la pandèmia.

Ara bé, a Texas l’estat d’alarma s’ha allargat fins al 5 de maig i a partir d’aquí, les empreses comencen a recuperar certa normalitat. Ho explica el riudomenc Carles Costa, qui viu a la capital, Dallas, des de fa quatre anys. Allí exerceix com a professor de primària a la International Leadership of Texas, un centre que des del primer moment es va implicar per evitar la pèrdua de classes per als infants. Malgrat que les primeres setmanes es van destinar a la formació del professorat en eines tecnològiques, en qüestió de pocs dies es va apostar per les classes en línia. 

Més enllà de l’ensenyament, l’estat de Texas representa un dels motors més importants dels Estats Units, motiu pel qual des del govern central s’ha apostat per una política de reactivació econòmica que consisteix en bons per a la ciutadania, per incentivar l’economia del país. De fet, l’atur ha pujat d’un 3% a un 15%, uns valors que preocupen al conjunt de la població. Segons Costa, en les darreres setmanes s’han arribat a destruir 35 milions de llocs de treball.

La polèmica envolta a Trump

Les declaracions del president Donald Trump tampoc ajuden a calmar els ànims. Les més recents, relacionades amb la ingestió de lleixiu, no van tenir un efecte especial i afortunadament, en el cas de Texas no es van lamentar un gran nombre d’ingressos hospitalaris per aquesta qüestió. Darrerament, el president Trump també ha assegurat prendre hidroxicloroquina per tractar el coronavirus, tot i estar desaconsellat per la OMS. Un altre aspecte a tenir en compte a l’estat capitalejat per Dallas és la permissivitat de les armes de foc, que sí han notat un increment en els darrers mesos. 

canalreus a telegram

Notícies relacionades