Back to top

Carles Pellicer demana als ciutadans fer cas de les autoritats

En una entrevista aquest diumenge a Canal Reus, l'alcalde de Reus demana paciència a la ciutadania i dona un missatge de calma: la ciutat es manté per sota la mitjana nacional en el nombre de casos.
Carles Pellicer

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha concedit aquest diumenge una entrevista a l'Especial Informatiu de Canal Reus. Una setmana després de la declaració de l'estat d'alarma, el batlle ha repassat les principals mesures acordades pel Comitè d'Emergències municipal i ha fet una crida a respectar el confinament: "No és una recomamanció, és una instrucció", diu Pellicer. 

9 casos a l'Hospital de Reus

L'Hospital Sant Joan de Reus, davant una setmana que s'espera pugui ser crítica a tot Catalunya, aten a hores d'ara a 9 pacients. 4 d'ells es troben a l'UCI i 5 són a planta. A més, hi ha una quarantena de professionals de l'àmbit sanitari que es troben confinats a casa davant la possibilitat que puguin haver contret la COVID-19. Amb tot, Pellicer està segur que el sistema sanitari municipal aguantarà l'embrenzida. 

250 actes

L'alcalde també ha explicat que la Guàrdia Urbana ha intensificat els controls per tal de detectar qui se salta el confinament sense justificació. De moment, segons ha explicat, "s'han aixecat 250 actes", una d'elles contra un establiment comercial que s'havia negat a tancar portes. També s'ha detingut a una persona per desobediència. 

Sancions

Les sancions davant aquest tipus de comportaments es poden enfilar fins als 600.000 euros en cas que es posi en risc la seguretat de tercers o es pugui provocar un dany greu. 

ENTREVISTA COMPLETA

 

Paraules clau:

Notícies relacionades