Back to top

Carles Pellicer torna a guanyar les eleccions municipals

El candidat de Junts per Reus revalida una victòria que li permetrà donar el tret de sortida a unes negociacions imprescindibles a la capital del Baix Camp. Pellicer manté els set regidors davant l'increment importantíssim d'ERC i el PSC, que se situen ambdues forces amb sis edils.
pellicer

Carles Pellicer torna a guanyar unes eleccions municipals i aquest 26M ha obtingut 7 regidors gràcies als més de 9.600 vots aconseguits. Una xifra destacablement superior a l'assolida el 2015, quan els aleshores encara convergents van treure 8.300. Amb aquest resultat, Pellicer té totes les eines sobre la taula per intentar revalidar com a alcalde. De nou, tots els partits queden lluny de la majoria absoluta pel que el diàleg i el consens serà obligat. 

Una de les fórmules que es podrien donar és l'actual tripartit. Junts per Reus podria sumar majoria pactant altre cop amb Esquerra i Ara Reus. Esquerra Republicana es col·loca com a segona força més votada triplicant la seva representació i obté 6 regidors, els mateixos que el PSC que assoleix la tercera plaça.

D'altra banda, la CUP perd la meitat de la seva representació i es queda amb 3 regidors. Ciutadans n'obté 3 i Ara Reus es manté amb 2. Els pitjors resultats són pel PP que perd els dos regidors que guanyà al 2015 i es queda sense lloc al consistori. Ni VOX, ni Primàries, ni Podem, ni Entre Veïns, ni dCIDE han aconseguit apropar-se a la  línia del 5% que dóna l'accés al consistori. 

reus

Notícies relacionades