Carme Ruscalleda parla sobre la DOP Siurana a 'Or Gourmet'
'A la cuina, bons productes i molta cura i atenció a l'hora de manipular-los'. Aquest és un dels consells de la Carme Ruscalleda al seminari en línia que la DOP Siurana ha organitzat aquest dilluns a través de la plataforma zoom. Una sessió en què la xef, cuinera i escriptora barcelonina ha conversat amb el periodista Xavier Graset per reivindicar els productes de quilòmetre zero i propis del territori com és l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana.
La festa de l'Oli Nou, en dubte
'Or Gourmet', tal com s'anomena la sessió, s'ha dirigit a tots aquells professionals de la gastronomia interessats en millorar les seves receptes. De fet, també ha comptat amb la presència del president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, que ha posat en dubte la possibilitat de celebrar la tradicional festa de l'Oli Nou.
Beneficis per a la salut
Ruscalleda ha posat sobre la taula la importància d'utilitzar productes de proximitat a la cuina, aprofitant el moment per animar a tothom a preparar els seus plats amb oli d'oliva. En aquesta línia, la xef ha aconsellat utilitzar aquest oli, en part, pels beneficis que aporta a la salut.