Back to top

Carnestoltes LVIII arriba entre vicis i pecats

Mandríl·lia Associació reprèn la temàtica de la Germandat dels 7 Pecats Capitals i els invoca en el pregó d'arribada. Personatges públics i privats de Reus i entitats diverses es converteixen en blanc de crítiques.
El rei Carnestoltes LVIII arriba a Reus

Amb la solemnitat que els caracteritza, la Germandat dels Set Pecats Capitals va entrar al Mercadal just abans d l'arribada i el pregó de Carnestoltes. Van arribar a l'escenari seguits, només, d'un solitari focus, i un cop dalt, van espargir les cendres del rei Carnestoltes LVII, que va regnar durant l'any passat. L'objectiu és fer-ne reviure l'esperit carnavalesc, un esperit que consideren que s'ha perdut. No es van estalviar crítiques a la FRAC, a qui responsabilitzen de no celebrar, diuen, com cal, els 40 anys de la recuperació del Carnaval.

Després d'aquest primer moment més solemne, Mandríl·lia Associació va prendre les regnes de la plaça del Mercadal. Ho va fer amb un cotxe tunning i un pretès rei Carnestoltes que pujar a l'escenari per ampliar el ventall de persones, entitats i personatges objecte de crítica. Però li va durar poc. Un grup de persones va irrompre des del carrer del Vidre fins al centre del Mercadal amb torxes sorprenent primer i animant després el públic de la plaça. Un cop a l'escenari va començar, de nou, la invocació dels 7 pecats capitals, 7 ofrenes que van anar seguides de crits i mans alçades per invocar sa magestat, el rei Carnestoltes LVIII.

I la crítica i la sàtira van continuar. Van rebre el govern de la ciutat, la Capital de la Cultura, la Ciutat de la Música, els regidors de la CUP, el conflicte nacional, la pèrdua de regidors del PP al Parlament, la participació del regidor Jordi Cervera a la cavalcada de Reis i, fins i tot, Xavier Pàmies, del Forn Sistaré, per la seva profusa polivalència. Tot plegat en un espectacle que, en general, va agradar.  L'arribada de sa magestat, el rei Carnestoltes LVIII va acabar, com és habitual, amb un glopet per fer-se passar el fred i una pasta per fer-se passar la gana.

http://oficinasreus-mo.com/cat/

 

Notícies relacionades