Back to top

Carpaccio de rap - Cambrils al plat

Aquesta setmana aprenem a cuinar un carpaccio de rap de cambrils, i de postres: torreta de xoco menta
carpaccio

EL RESTAURANT: L'ORIGINAL

El Joan Llaberia és el xef propietari de L’Original, un establiment obert fa gairebé 5 anys on trobareu producte local i molta fusió. Al Joan li agrada innovar amb  sabors i presentacions i avui ve acompanyat del cap de sala de l’establiment, l’Stefan Yotov. 
Junts ens prepararan un carpaccio de rap de Cambrils!
 

LA RECEPTA: CARPACCIO DE RAP DE CAMBRILS

Ingredients per a quatre persones:

  • 150 g de rap
  • 20 g de foie micuit
  • 1 mango madur
  • 1 tomàquet
  • 50 g d’ortigues de mar
  • 250 g de nata
  • Cibulet
  • Sal 
  • Perles d’oli d'oliva
  • Pebre vermell 
  • 350g d'aigua mineral
  • 120g d'oli de girasol

Elaboració: 

  1. Talleu el rap a làmines molt primes. 
  2. En una cassola petita, poseu la nata i les ortigues i deixeu que redueixi. Un cop ho faci, tritureu-ho tot. 
  3. Peleu el mango i feu-ne dauets uniformes.
  4. Talleu el tomàquet per la meitat i traieu-ne el cor. 
  5. Feu una tuille amb aigua, oli, pebre vermell i tritureu-ho tot. 
  6. Poseu aquesta tuille en una paella antiadherent i fregiu una ortiga de mar prèviament arrebossada amb farina. 
  7. Emplateu-ho. 
     

LES POSTRES

postres

TORRETA DE XOCO MENTA

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas  està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa una torreta de xoco menta... Aquí teniu la recepta

Ingredients per 2 unitats

  • 60 g Xocolata de fondre
  • 20 g xarop agave
  • 2 ut Ous
  • 4 Ut Galetes oreo (o galetes de xocolata sense gluten)
  • 2 ut Rames Menta
  • 2 ut Got de iogurt de vidre 

Instruccions:

  1. Fondrem la xocolata al bany maria.
  2. Separar els rovells de les clares.
  3. Quan estigui desfeta la xocolata, afegirem el xarop d’agave, ho treurem del foc i anirem incorporant els rovells un a un. Reservar.
  4. Muntar les clares a punt de neu.
  5. Afegir a la barreja de la xocolata, els rovells i l’edulcorant les clares muntades poc a poc i amb moviments envolvents perquè no es baixin.
  6. Repartirem la mescla en els gots i ho deixarem reposar a la nevera al menys 1 hora.
  7. Separarem les galetes oreos, en treurem la crema, i la galeta la posarem en un processador d’aliments o picadora, per triturar-la i tenir com una arena.
  8. Abans de servir, aquesta arena o terra la posarem per sobre la nostra mousse de xocolata.
  9. Per acabar el nostre test el decorarem amb un brot de menta clavat com si fos la planta de la nostra torreta.

 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades