Back to top

El carrer Ample, fart de les baralles de matinada

Els veïns han presentat aquest dijous al migdia un centenar de signatures contra les reiterades i violentes batusses que tenen lloc al Bar Cantàbric que obliguen a la policia a desplegar-se de forma imponent. N'estan tips de la situació en un barri que es considera familiar i tranquil.
Ample

Segons ha pogut saber Canal Reus, botiguers, veïns i associacions de la zona d'influència del carrer Ample s'han unit per reclamar una solució a les reiterades baralles que tenen lloc, dia sí i dia també, davant el Bar Cantàbric. Segons expliquen alguns testimonis, són batusses violentes que obliguen als Mossos a efectuar grans desplegaments que comporten, en alguns casos, tallar el carrer. 

Segons expliquen a aquest mitjà alguns veïns de la zona, l'inici del carrer és l'escenari de baralles moltes matinades. Els motius, segons asseguren, és que usuaris de la zona d'oci nocturn del passeig Mata busquen un lloc on fer la darrera copa. El Bar Cantàbric és l'únic establiment obert en aquelles hores de la nit i s'hi concentren nombrosos grups de persones, algunes d'elles evidentment èbries. 

Un testimoni assegura que les disputes acaben amb les marquesines de l'establiment situades al carrer convertides en arma llancívola. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'hi presenten sovint i tallen el carrer, el que provoca que els vehicles dels clients dels establiments del barri no hi puguin accedir. Per tot plegat, els botiguers asseguren que perden clients i que també es perd el clima de convivència i serenitat que impera a la zona.

Ample

El darrer episodi, aquest dissabte

El darrer episodi d'aquestes característiques i, diuen els testimonis, un dels més espectaculars, es va viure aquest passat dissabte. Segons asseguren, la contundència de la baralla els va fer plantejar la necessitat de buscar una solució. Des d'aleshores s'han organitzat veïns, botiguers i associacions per recollir signatures i presentar una carta dirigida a l'alcalde de la ciutat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Aquest dijous al migdia han presentat un centenar de firmes.  

El seu objectiu és que es faci una inspecció a fons dels permisos que té el Bar Cantàbric per comprovar si s'incompleix alguna normativa. Reclamen també més patrulles a peu per la zona que puguin dissuadir els presumptes brètols d'acabar barallant-s'hi. L'únic que reclamen és recuperar la normalitat en una zona que descriuen com familiar i tranquil·la. 

Paraules clau: