Back to top

El Carrer de la Festa de Reus viu el primer dels quatre passis dels elements festius

Amb el públic entregat, la ciutat ha pogut veure i viure de nou de la imatgeria festiva de la ciutat. Sense ser el Sant Pere de sempre, les ganes de Festa Major han substituït tota litúrgia.

I finalment, el dia ha arribat. Tothom qui s'ha desplaçat al Parc de la Festa o qui ho ha volgut seguir per Canal Reus, ha pogut veure i viure de nou els balls i les músiques dels elements festius de la ciutat. Després de pràcticament dos anys sense veure'ls a tots junts, s'ha recuperat un cert esperit de festa que des de feia dies s'anava acumulant a la ciutat, amb els diversos actes previs a Sant Pere. 

Galeria d'imatges al final de la notícia

El Parc de la Festa ha estat l'escenari del retorn del bestiari de foc, el bestiari i els gegants. L'any passat es va poder veure, per Misericòrdia, una exhibició dels balls que formen part del Seguici Festiu, però des de Misericòrdia del 2019 que no es podia veure un passi sencer del seguici. I això que, hi ha hagut canvi en les alineacions pertinents: El Ball de Pere Joan Barceló no ha participat de la passada, de fet, no ho farà durant tota la festa, i qui sí que ha entrat al Carrer de la Festa ha estat el Bou de Reus, que sense formar part del Seguici, ha volgut sumar-se a la festa. 

Disbauxa ordenada

diables reus

Tot i un retard previsible, per les acumulacions de públic als accessos del Parc de la Festa, la passada ha començat amb les grades plenes de públic, tenint en compte l'aforament permès. Tot l'acte s'ha viscut amb una mescla d'ordre i disbauxa festiva. Els integrants dels diversos elements festius s'han deixat anar després d'adaptar-se a la realitat de les passades d'enguany. 

El Ball de Diables ha estat qui ha inaugurat la passada, amb l'encesa de diverses carretilles. De fet, els integrants del ball havien demanat que, tant aquest dilluns com aquest dimarts, el públic assistent dugui taps a les orelles pel retrò que poden produir els elements pirotècnics sota la carpa del Parc de la Festa.

Després del Ball de Diables ha estat el torn de la Víbria de Reus i del Drac de Reus, que han desfilat pel carrer de la Festa. 

El Bou de Reus, la novetat al bestiari

El Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants de Reus, juntament amb el Carrasclet, s'han endut bona part dels aplaudiments de la canalla. Tot i que els Gegants havien pogut ballar per Corpus a la Palma, la gran majoria de xiquets i xiquetes no havien tingut l'ocasió de veure tot el bestiari de la ciutat des de feia mesos. La sonoritat dels aplaudiments ha estat constant. 

Bou de Reus

El Bou de Reus , convenientment enflocat, ha estat també present en aquest vespre de Completes, amb el seu component festiu que, en un Sant Pere habitual, es viu i es gaudeix en diversos estadis de la festa, sobretot, el 25 de juny. 

El debut del Ball de Sederes

Tots els balls de la ciutat han seguit el bestiari. Des del Ball de Pastorets fins al Ball de Bastons de l'Orfeó Reusenc, el que tanca aquest apartat del Seguici Festiu. Aquí la gran novetat ha estat el Ball de Sederes, que després de la seva presentació en societat la setmana passada, s'ha pogut veure i gaudir per primer cop com a element del seguici de la ciutat. 

ball sederes reus

Les sederes han arrancat la passada, i les han seguit la resta d'elements que conformen els balls a la Festa Major de Sant Pere. Pastorets, el Ball de Galeres, Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, Valencians, Mossèn Joan de Vic, Ball de Bastons de Santa Llúcia, Ball de Gitanes i Ball de Bastons de l'Orfeó Reusenc

aliga reus

Després de tots ells han actuat els Xiquets de Reus, que feia temps que no aixecaven una construcció amb públic. Ha tancat aquesta primera passada dels elements festius l'Àliga de Reus, que es va poder veure ballar, per primer cop al Carrer de la Festa, juntament amb els Gegants Indis, aquest passat dissabte

 

Paraules clau:

Notícies relacionades