Back to top

El carrer Salvador Espriu de Reus també serà peatonal

Les obres per peatonalitzar el tram entre la plaça Prim i el raval Santa Anna començaran a la tardor d'enguany

L'Ajuntament de Reus avança amb la transformació del raval Santa Anna en una zona peatonal. El projecte inclou dues fases: la primera, que inclou el tram entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna; i la segona, que preveu el tram del raval fins a la plaça de Catalunya i estendre l'eix cap al carrer de Salvador Espriu.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha publicat aquest dilluns, 21 de juny, al perfil del contractant, la licitació del contracte per a la redacció de la fase 2 del projecte.

El carrer Salvador Espriu tindrà una zona de descans

El projecte definirà la continuïtat de la fase 1 en els nous trams, amb les mateixes característiques: guanyar espai per als vianants i transformar els actuals llocs de pas en llocs d'estada i de relació de la ciutadania. Concretament, serà una illa de vianants de plataforma única. Es mantindran les voreres i vorades actuals, i s'instal·larà un paviment confortable a les zones on hi hagin de circular vehicles de manera ocasional.

Un dels atractius serà el mobiliari urbà. Els nous elements es configuraran a partir d'elements de fusta amb jardineria que generaran nous espais de relació. Llocs de convivència, que es configuraran com a vestíbuls dels establiments comercials i patrimonials, i contribuiran a incentivar l'activitat econòmica i a promocionar el patrimoni arquitectònic.

La transformació del carrer de Salvador Espriu en zona de vianants preveurà garantir l'accessibilitat de l'aparcament privat que hi ha en aquest vial. El projecte executiu definirà la descentralització del control d'accés a l'equipament al carrer de l'Amargura per tal de facilitar l'entrada i sortida de clients i limitar l'accés a la resta de vehicles.

Calendari

El contracte per a la redacció del projecte executiu de la fase 2 ha sortit a licitació amb un pressupost de 15.000 euros i un termini de lliurament de 4 mesos. La previsió és que les obres, una vegada aprovat el projecte i adjudicat el corresponent contracte, es puguin iniciar el 2022.

En paral·lel, l'Ajuntament publicarà de manera imminent la licitació del contracte d'obres de la fase 1, amb un pressupost de 429.645,42 euros i un termini d'execució de 4 mesos. La previsió és que els treballs comencin la tardor d'enguany.

Paraules clau:

Notícies relacionades