Back to top

Un carruatge mortuori com a nou element del Carnaval reusenc

Queden molt pocs dies per als actes més destacats del Carnaval. La programació donarà el tret d'inici aquest dimecres amb el Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i finalitzarà la setmana vinent amb el dimecres de cendra. La gran novetat d'enguany és la restauració d'un carruatge on el Rei Carnestoltes hi descansarà durant la Rua Mortuòria.
Un carruatge mortuòri com a nou element del Carnaval reusenc

Rehabilitat fidelment als carruatges de principis del segle XX. Així s'ha rehabilitat el vehicle que a partir d'enguany sortirà durant la Rua Mortuòria per traslladar el Rei Carnestoltes al seu enterrament. El carro era propietat d'una colla que ja no formaven part de la festivitat reusenca i la FRAC li tornarà a donar un ús de la manera més tradicional, arrossegat per un cavall negre amb plomes i un domàs. Aquesta novetat arriba just al centenari de l'últim gran Carnaval a la ciutat, celebrat l'any 1919. El nou element també sortirà en altres actes reusencs com en els Tres Tombs.

Pel que fa al cartell d'enguany destaca el seu caire reivindicatiu i la tradició de disfressar monuments de la ciutat. Aquest ha estat el guanyador del concurs on s'hi han presentat una desena de propostes més. A continuació els deixem una mostra dels dissenys presentats a concurs, una exposició que es pot visitar fins al proper 8 de març al Centre Cultural El Castell. 

Per altra banda enguany la Rua de Lluïment s'avança una hora, començant a les 5 de la tarda per tal que totes les carrosses puguin fer tot el recorregut i fer de la festa un ambient més familiar. Una altra de les novetats d'enguany és que els menors d'edat que participen en la rua han d'anar acompanyats d'un adult. El Ball de Mascarots també presenta alguna variació respecte a l'any passat on per accedir-hi serà necessari adquirir una invitació prèvia.

Notícies relacionades