Back to top

Carrutxa acull l'exposició 'La Palma per al poble'

L’exposició es podrà veure del 19 de febrer al 20 de març al local de Carrutxa (Travessera del c/ Nou de Sant Josep, núm. 10) durant l’horari d’atenció al públic
noticies

El dia 19 de febrer Carrutxa estrena, a 2/4 de 8 del vespre, l’exposició 'La Palma per al poble', una mostra fotogràfica dedicada al 3 d’agost de 1979, quan Taronjada Natural va organitzar una cercavila reivindicativa per evitar l’enderrocament de La Palma.

Aquest espai situat al carrer Ample ja va patir la seva clausura durant el franquisme i, més tard, va ser posat en perill per part de l’Ajuntament amb la voluntat de derruir-lo.

Tanmateix, aquest grup d’animació va voltar pels carrers del nostre nucli antic i durant anys va protagonitzar diverses mobilitzacions amb un únic objectiu: salvar La Palma.

j

Aquella acció va ser capaç d’obrir el debat sobre la preservació d’aquest conjunt arquitectònic, que en el seu moment es va convertir en una de les societats populars implicades en l’organització dels carnavals reusencs durant el primer terç del segle xx.

L’exposició recull, a través de diferents imatges de la cercavila, aquesta acció reivindicativa que va defensar una part important del nostre patrimoni històric amb recursos populars i festius com els gegants, les auques i el so de les gralles.

40è aniversari de Carrutxa

Es tracta d’una mostra que s’emmarca en el quarantè aniversari de l’entitat i evidencia la nostra visió més àmplia de la memòria històrica, no sempre dedicada a la Guerra Civil.

Permet, doncs, recordar que l’aparició de Carrutxa es donà en un moment en què la ciutat bullia d’inquietuds culturals. Per tot això, a finals de març realitzarem un Compartir el Coneixement sobre la història de La Palma per tal de donar a conèixer la trajectòria d’aquesta societat i posar en valor els testimonis que la van viure.

L’exposició es podrà veure al mateix local (Travessera del c/ Nou de Sant Josep, núm. 10) durant l’horari d’atenció al públic.

Notícies relacionades