Back to top

Carrutxa intensifica la seva activitat aquest 2017

La capitalitat de la Cultura Catalana serveix, a Carrutxa, per intensificar la seva activitat durant aquest 2017. Encara sense saber com es concretarà aquest projecte des de l'Ajuntament de Reus, l'entitat ha volgut que, almenys l'etiqueta, serveixi per impulsar l'àmbit cultural de la ciutat.
Carrutxa intensifica la seva activitat aquest 2017

La primera meitat d'enguany estarà plena d'exposicions, xerrades i actes, a Carrutxa. Durant la presentació de la programació de l'entitat es va justificar que, l'increment d'activitat es deu al fet que Reus sigui Capital de la Cultura Catalana. Malgrat l'Ajuntament encara no ha fet públic cap detall d'aquest projecte, l'entitat documentalista ha volgut aprofitar encara que en sigui el nom per potenciar l'àmbit cultural reusenc. L'exposició 'Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya' reivindicarà les construccions de pedra seca, per exemple de Mont-roig, i els primers reusencs que van estudiar-les.

També servirà de reivindicació la commemoració dels 75 anys de la mort de Joan Montseny, reusenc anarquista conegut com Federico Urales i pare de la també anarquista Frederica Montseny. Les novetats es completen, també, amb obres literàries de reusencs tal com explica Helena Gavaldà, membre de l'entitat.

'Per Sant Jordi tindrem el llibre dels germans Gort, Reus del passat al present, la formació d'una ciutat i com a acte molt important que heretem des de Vic, l'antiga Capital de la Cultura Catalana, el segon Simposi dels Focs Festius del Mediterrani.'

Carrutxa també manté les festes i celebracions marcades al calendari, com és el cas del Cantaval, el divendres de Carnaval. Els membres de l'entitat ja estan treballant en les lletres satíriques d'aquest acte festiu i irònic. De la mateixa manera es tornarà a celebrar la Festa Major de Sant Sebastià, el 21 de gener. Una festa que porta a l'actualitat els actes d'èpoques passades, com la cercavila de recapte, i n'actualitza les tradicions, com el sopar popular o el Ball Folk.