Back to top

El Castell del Cambrer s'obre per a l'ús cultural

Després de 7 mesos d'obres, el Castell del Cambrer de Reus obre les seves portes. L'edifici conservat més antic de la ciutat ha aprofitat el seu valor patrimonial i històric per convertir-se en un espai destinat a l'ús cultural. El nou lloc remodelat, que s'anomena Centre Cultural Castell del Cambrer, ha adaptat les dues plantes per acollir exposicions i conferències relacionades amb l'art.
Centre Cultural Castell del Cambrer

 La Plaça del Castell ha estat testimoni de la remodelació del Castell del Cambrer. Les obres iniciades al primer trimestre d'enguany han comptat amb un pressupost de 144 mil euros.

La reforma té com objectiu recuperar i posar en valor històric i patrimonial l'edifici que a partir d'ara, serà un escenari cultural. El Centre Cultural Castell del Cambrer serà gestionat per Reus Cultura i acollirà a les seves dues plantes tot tipus d'actes d'àmbit artístic.

Aquest nou ús cultural serà possible gràcies a la reforma de l'ascensor i l'adaptació dels elements estructurals i constructius a la normativa d'incendis. Les reformes de les instal·lacions elèctriques i la dotació de serveis higiènics adients s'han realitzat de manera que l'edifici no perdés el seu valor històric.

"S'ha fet un treball de cirurgia per intentar que aquesta reforma no alteri les condicions històriques de l'edifici", comenta l'arquitecte de la remodelació, Gabriel Bosques.

La planta superior està destinada a les conferències mentre que la planta baixa, a la qual s'ha fet un tractament de consolidació de la pedra, és la zona on s'instal·laran les exposicions d'art. L'espai té un aforament limitat de 100 persones i s'inaugurarà la propera setmana amb una exposició d'art.

"De les restes originals, l'únic que queda són les parets i les arcades en les quals sustenten l'edificació. És l'única resta medieval del castell i la més antiga que es conserva a Reus in situ", explica el director del Museu de Reus, Marc Ferran.