Back to top

El CAT invertirà més de vint milions d'euros en quatre anys

El Consorci d'Aigües de Tarragona té previst invertir, en els propers quatre anys, uns 24 milions d'euros. Aquest pressupost s'inscriu en el nou Pla Estratègic 2018-2021, un projecte que inclou les accions més destacades en els seus inicis.
sensors

El nou Pla Estratègic del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) té un caràcter continuista i es basa en la renovació i la qualitat, l'eficiència i el respecte pel medi ambient. Entre les principals actuacions, hi ha la instal·lació de fins a quinze sensors online en diferents punts clau de la xarxa de distribució, fet que contribuirà a controlar la qualitat de l'aigua a temps real. A més, permetrà reduir els mostreigs i les analítiques que fins ara es feien de manera manual. Tal i com explica el director-gerent del Consorci d'Aigües de Tarragona, Josep Xavier Pujol, "hem planejat 15 punts, en tenim ja instal·lats 6, que deriven de l'últim trimestre de l'any 2017, i cada tres anys, durant el 18, 19 i 20 en tenim previst instal·lar 3 més, o sigui, en total, 6 més 9, 15, 15 punts en què tindrem, per dir-ho d'una manera, uns registres minut a minut i segon a segon, de la qualitat de l'aigua que distribuïm a tota la xarxa de distribució dels consorciats, pràcticament cobrirem, amb el 95%, la qualitat online".

Aquest 2018 també servirà per posar punt i final al projecte d'anàlisi de transport de sediments al tram final del riu Ebre i la seva dispersió pels canals i parcel·les, com també per millorar la seguretat a les instal·lacions de Constantí i l'Ampolla. La darrera línia d'actuació fa referència al nou model de visites escolars, i a la millora de la comunicació tant externa com interna.

Tot plegat es farà amb un pressupost que supera els 20 milions d'euros. Pujol concreta que "el conjunt de les inversions del 2018 al 2021 estan xifrades al voltant dels 22-24 milions d'euros, i enguany  concretament d'aquest import, ja n'executem de l'ordre d'uns 4 milions d'euros, amb els pressupostos del 2018 que es van aprovar, i en definitiva anirem anant programant a mesura que anem anant tinguent els projectes".

Aquestes actuacions segueixen a les ja executades en el Pla estratègic 2015-2017, on es va incidir en la millora de la qualitat de l'aigua i l'eficiència energètica.

Notícies relacionades