Back to top

Cauen un 28% els robatoris a domicilis de Reus

Els Mossos d'Esquadra asseguren que, en l'últim any, ha disminuït un 28% els robatoris a domicilis a la ciutat de Reus. Una tendència que, asseguren, és inversa a la de Catalunya, on aquest tipus de delictes van a l'alça. Consideren que aquesta reducció també es deu gràcies a la col•laboració ciutadana.
Xaveir Hervàs, cap comissaria Mossos Reus.

El cos dels Mossos d'Esquadra asseguren que pal·liar els robatoris a l'interior de domicili continua sent una de les prioritats a la ciutat de Reus. De fet, defensen que aquesta tipus de delicte ha disminuït en el darrer any, a diferència de la resta del territori català. Un fet que s'han detectat que a la capital del Baix Camp es tendeix a donar durant el dia. El cap de la regió del Baix Camp i el Priorat, Xavier Hervàs, destaca que 'han caigut en un 28% en els 12 mesos i es concentren en horari de dia'.

Des de principi d'any i fins al juliol, la zona del Baix Camp i Priorat ha registrat 990 robatoris amb força a domicilis, dels quals se n'han resolt 143 amb un centenar de detencions. L'any passat es van registrar prop de 1.850 casos a la regió, dels quals se'n van resoldre més de 200 i es va detenir fins a 184 persones. D'altra banda, el cap de la Comissaria de Reus destaca que els robatoris amb violència a domicili són pràcticament inexistents. Des del cos policial també han detectat que els robatoris amb força a vehicles han caigut.

Apunten que la reducció del nombre de robatoris a domicili es dóna també gràcies a la col·laboració ciutadana. A més a més, els Mossos recomanen baixa persianes i comprovar que s'ha tancar bé el domicili per evitar possibles robatoris durant el dia.

Paraules clau: