Back to top

Cauen fins a un 75% les vendes del Mercat de Marxants de Reus

El confinament municipal i la prohibició d'obrir els dissabtes ha comportat que els marxants només puguin facturar un 30% de l'habitual.

L'entorn del Mercat Central segueix acollint les parades del mercat ambulant. Ara, però només ho poden fer els dilluns. Les noves restriccions del govern català els prohibeix treballar els dissabtes, com acostumaven a fer, ja que no són un servei essencial.

Per aquest motiu, i perquè també han perdut molta clientela de fora de la ciutat a causa del confinament municipal, els marxants asseguren que viuen una situació crítica, en Manel, marxant, declara que "s'està venent molt poc i si ens treuen el cap de setmana, és una ruïna". També expliquen que aquest mes de gener les vendes han caigut fins a un 75% respecte a l'any anterior.

Mercats amb aforament al 30%

Mercat Marxants

Per controlar l'aforament del 30% i evitar aglomeracions, el mercat compta amb més personal de seguretat. A més, també s'han reorganitzat les parades i s'ha reduït a la meitat la distància lineal de venda. En aquest sentit, tant marxants com clients han notat una davallada d'afluència a les parades del mercat ambulant. La Josefina, clienta habitual del mercat marxant de Reus, considera que, "tot i les restriccions, encara hi ha massa gent".

Davant aquesta situació, els paradistes ho tenen clar: reclamen ajudes urgents per part de les administracions, sigui rebaixant o suprimint la taxa d'ocupació de via pública, com ja es va fer durant els mesos d'estiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades