Back to top

Cauen del govern de la Generalitat els dos consellers de la demarcació de Tarragona

Meritxell Ruiz i Jordi Jané, els dos únics consellers de la Generalitat de la demarcació de Tarragona, juntament amb Neus Munté, no seguiran a l'executiu. Davant les possibles sancions econòmiques i de patrimoni, Puigdemont i Junqueras haurien volgut comprovar la predisposició dels membres del seu executiu a assumir riscos personals.
meritxell ruiz

La reusenca Meritxell Ruiz i l’arbocenc Jordi Jané, juntament amb Neus Munté, no continuaran al govern de Carles Puigdemont. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, acompanyat del Vicepresident Oriol Junqueras, en roda de premsa al Palau de la Generalitat. Es tracten de canvis organitzatius per blindar el govern de cara al referèndum de l’1 d’octubre.

Davant les possibles sancions econòmiques i de patrimoni a les quals s’exposen els consellers en fer passos al ferm de cara al referèndum, Puigdemont i Junqueras haurien volgut comprovar la predisposició dels membres del seu executiu a assumir riscos personals en favor del procés. Puigdemont, però, ha defugit polèmiques en la roda de premsa: “Motius pel cessament, cap ni un; motius per l’agraïment tots”, ha assegurat. A més, el president de la Generalitat ha insistit que mai ha actuat “amb criteris de diferenciació entre consellers d’un color o d’un altre”.

En el lloc dels tres consellers sortints, l’economista Clara Ponsatí ocuparà el lloc de Meritxell Ruiz com al departament d’Ensenyament i Joaquim Forn passarà a assumir la cartera d’Interior en substitució de Jordi Jané. Per la seva banda, el president de Junts pel Sí, Jordi Turull, serà el nou conseller de Presidència i el portaveu del govern, que fins ara estava a mans de Neus Munté. Així mateix, també surt del govern el secretari Joan Vidal Ciurana, que serà substituït per Víctor Cullell. Meritxell Borràs, que havia estat al punt de mira arran de la querella pel concurs públic sobre la compra d'urnes, es manté finalment en l’executiu, però perd les competències en processos electorals, que a partir d’ara dependran del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.