Back to top

CCOO reclama més personal a les residències

Asseguren que en diverses llars d'avis no s'està substituint els treballadors durant el període de vacances o per baixa. També defensen que hi ha diversos treballadors amb ansietat i depressió.

La difícil situació que està vivint el sector sanitari des de l'arribada de la covid19 també ha tocat de ple al món de la geriatria. Tot i que la incidència de focus de coronavirus ha estat menor a la regió de Tarragona que en zones com l'àrea metropolitana, des de Comissions Obreres asseguren que també s'està passant per un moment complicat. De fet, reivindiquen que la majoria de residències de la demarcació han après com treballar amb pandèmia i compten amb el material necessari. La problemàtica, però, se situa en la plantilla.

Des del sindicat destaquen que mobilitzar els treballadors en protestes és complicat. El delegat de CCOO en Geriatria a Catalunya, Josep Maria Martínez, explica que "majoritàriament és un sector feminitzat, d'edat avançada, i hi ha molta por a perdre la feina". Asseguren que les condicions laborals són precàries i, habitualment, els empleats no s'atreveixen a denunciar-ho.

Les Vinyes de Falset suma 16 morts

Actualment, a la demarcació de Tarragona el cas més destacat de brot en residències és el de Les Vinyes de Falset. En aquest ja s'han detectat 131 positius, 22 dels quals són treballadors. A la vegada, des que es va detectar el primer cas a mitjans de setembre han mort 16 persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades