El CDO premia els millors olis de la collita d'enguany
El Palau Bofarull ha estat una vegada més l'escenari dels Premis del Centre de Desenvolupament de l'Oli, un certamen que arriba a la seva 13a edició i que és gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. El reconeixement vol premiar l'esforç realitzat pels productors de les comarques tarragonines que s'agrupen sota el paraigua de les 3 denominacions d'origen protegides de la demarcació, la DOP Baix Ebre- Montsià, Siurana o Terra Alta.
25 molins a concurs i 3 categories premiades
En aquesta edició s'hi han presentat fins a 25 almàsseres i els guardonats han estat Olis Solé SL en la categoria d'oli afruitat madur, La Cooperativa de Falset-Marcà pel millor oli afruitat verd dolç i Valldespé Vidal - La Gaeta en la categoria d'oli afruitat verd amarg. Per altra banda el jurat també ha reconegut la qualitat d'altres olis amb l'atorgament de diversos accèssits a l'Agrícola de Montbrió del Camp, la Cooperativa de Cabacés, el molí Rius d'Or o l'Escola Agrària de Gandesa.
Els premis consisteixen en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D'aquesta manera la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, el molins d’oli poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. Com en anteriors edicions, els premiats i la resta de guardonats han rebut com a obsequi un setrill de vidre bufat del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.
Ens de dinamització del sector oleícola
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.