Back to top

El cementiri de Reus es prepara per Tots Sants

El Cementiri de Reus es prepara per rebre unes 20.000 persones aproximadament amb motiu de Tots Sants. Com cada any, aquest lloc ofereix un seguit de facilitats a la ciutadania. Des de la Guàrdia Urbana, es destinaran una cinquantena d'agents per regular l'accés al cementiri i el dia de Tot Sants comptarà amb una línia de bus gratuïta. Enguany, com a novetat, s'exposarà enfront del Mausoleu del General Prim, l'exposició fotogràfica Pere Caselles.
Facilitats al cementiri per Tot Sants

Any rere any, el Cementiri General de Reus prepara un seguit d'actuacions amb l'objectiu de facilitar les visites dels ciutadans per Tots Sants. Per això, els dies 30, 31 d'octubre i 1 de novembre l'horari d'obertura s'ampliarà i el recinte obrirà de 7 del matí a 7 de la tarda.

Això es veu provocat per la gran afluència de visitants que rep el cementiri durant aquests dies. Aproximadament, es preveu que passin unes 20 mil persones. Des de la Guàrdia Urbana, es destinaran 50 agents per controlar l'accés al recinte.

El dia 1, s'habilitarà la zona posterior del recinte per l'aparcament i s'oferirà una línia de bus gratuïta  que connectarà el centre de la ciutat amb el cementiri cada 15 minuts.

Durant el matí de Tots Sants, també es realitzaran diverses actuacions.

"A les 11 del matí, com cada any, hi haurà un homenatge a totes les persones que descansen aquí i es farà davant mateix del Mausoleu dedicat als Fills Il·lustres de la ciutat. També tindrem un quartet de música clàssica", explica el regidor responsable de Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp, Joaquim Enrech.

Un any després de l'estrena de la Font de les Cendres, aquesta seguirà disponible el dia de Tot Sants. Amb un promig de dos serveis al mes, aquest espai està introduint-se poc a poc dins del món funerari.

Enguany, com a novetat, el Cementiri General de Reus dedicarà durant aquests dies un espai a l'exposició fotogràfica Pere Caselles per recordar la vida i obra de l'arquitecte reusenc. L'exposició es situarà davant del Mausoleu del General Prim.