Back to top

Un centenar de casetes mòbils enfronten un càmping i l'Ajuntament de Mont-roig

Els propietaris del càmping Els Prats van instal·lar 114 mobile homes a primera línia de mar sense haver demanat cap llicència al consistori. Ara s'enfronten a multes milionàries i a haver de retirar la instal·lació. Demanen que les cases s'homologuin, però l'Ajuntament assegura que els processos administratius estan per a complir-los.

L'empresa Alannia, que gestiona diversos càmpings arreu del país i que des de fa uns anys està al capdavant d el càmping Els Prats de Mont-roig, va decidir instal·lar 114 mobile homes a primera línia de platja. El pla específic del càmping no permet la instal·lació d'aquests equipaments, però l'empresa va tirar endavant igualment perquè entenen que la legislació catalana, espanyola i europea sí que contempla aquesta tipologia d'habitatge turístic. 

Segons l'Ajuntament de Mont-roig, se'ls ha obert diversos expedients que sumen sancions per sobre del milió d'euros, a més del requeriment de retirar les cases. Consideren que les coses no s'han fet adequadament i que s'han vulnerat les normatives municipals.

El càmping, per la seva banda, demana que s'homologuin les cases, perquè només cal canviar una línia del pla específic. Per això consideren que el Pla Especial Urbanístic del càmping hauria de modificar un desl seus punts que resa que "s'admet l'ús de càmping caravàning" i afegir-hi els mobile homes. Defensen que les cases no estan fixades ni encimentades i que es poden retirar sempre que es vulgui i consideren que caldria adaptar el PEU a la normativa catalana, espanyola i europea. 

Alannia Els Prats

L'Ajuntament tanca les portes a la negociació 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp no està disposat a negociar amb una empresa que, asseguren, s'ha saltat els processos administratius. Diuen des del consistori que hi va arribar a haver converses però que un cop es van trobar amb les cases instal·lades sense que hi hagués hagut ni tant sols una petició de llicència, tanca les portes a qualsevol negociació.

El cas està judicialitzat i un magistrat acabarà de decidir sobre el futur de les cases. El càmping insisteix que hi ha jurisprudència de casos similars i que el planejament urbanístic s'hauria d'adaptar a les normes que han anat canviant en els darrers anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades